Gerbang Caster KK
please login first if you already become member,if not please register first before you can access this forum.


Universal Members
 
HomePortalCalendarFAQSearchRegisterLog in
Selamat datang ke Gerbang Caster KK

Share | 
 

 Pernahkah kamu tarik ikan selunsong??

Go down 
Go to page : Previous  1, 2
AuthorMessage
belended

avatar

Posts : 55
Join date : 2009-06-12

PostSubject: Re: Pernahkah kamu tarik ikan selunsong??   Fri Jun 19, 2009 7:01 am

hardlena wrote:
siakap ni salah satu ikan idaman ni.. memang aku pun teringin juga ada lesen siakap..inda tau laa bila tu
setuju dgn pendapat brader hardlena ni... sya pun teringin utk dapatkan lesen siakap... cuma rezeki belum menyebelahi... Razz
Back to top Go down
Pakcik P
Administrator
Administrator


Posts : 87
Join date : 2009-05-25
Location : Membakut- Kota Kinabalu

PostSubject: Re: Pernahkah kamu tarik ikan selunsong??   Fri Jun 19, 2009 7:51 pm

belended wrote:
hardlena wrote:
siakap ni salah satu ikan idaman ni.. memang aku pun teringin juga ada lesen siakap..inda tau laa bila tu
setuju dgn pendapat brader hardlena ni... sya pun teringin utk dapatkan lesen siakap... cuma rezeki belum menyebelahi... Razz


bha apa lagi sahabat2 suma,itu pun salah satu ikan target utama saya jejaki dari 2 tahun yang lepas selepas bemulanya pertubuhan huntez anglers ni...cuba tanyakan port yang terbaik sekitar kk ni untuk menjejak ikan bermutu,ikan yang mempunyai kudrat tggi seperti selunsong ni
Back to top Go down
http://gckk.forumotion.com
belended

avatar

Posts : 55
Join date : 2009-06-12

PostSubject: Re: Pernahkah kamu tarik ikan selunsong??   Sat Jun 20, 2009 1:27 am

port selunsung di KK ni ntahla... walaupun selunsung antara ikan target tapi tidak pernah secara serius menjejaknya...

btw sya hiatus memancing hingga hujung tahun ni... cuma brader madik yg memahami... huhuhuhu...
Back to top Go down
madik



Posts : 58
Join date : 2009-06-02
Age : 29
Location : kk-kb

PostSubject: Re: Pernahkah kamu tarik ikan selunsong??   Sat Jun 20, 2009 2:30 am

belended wrote:
port selunsung di KK ni ntahla... walaupun selunsung antara ikan target tapi tidak pernah secara serius menjejaknya...

btw sya hiatus memancing hingga hujung tahun ni... cuma brader madik yg memahami... huhuhuhu...

ndak pa bro...klu ada rezeki bln 11 ni menjejak selunsong kita... Very Happy Very Happy
Back to top Go down
belended

avatar

Posts : 55
Join date : 2009-06-12

PostSubject: Re: Pernahkah kamu tarik ikan selunsong??   Sat Jun 20, 2009 2:42 am

uuuuuu... menarik tu bulan 11... bulan 11 juga sya plan mo buat trip casting jalak di area KB... Very Happy
Back to top Go down
madik



Posts : 58
Join date : 2009-06-02
Age : 29
Location : kk-kb

PostSubject: Re: Pernahkah kamu tarik ikan selunsong??   Sat Jun 20, 2009 5:56 am

klu sya cuti da time 2 boleh wat trip sma2 ni...hahaha
mau casting jalak area mana bro dkb?
Back to top Go down
Pakcik P
Administrator
Administrator


Posts : 87
Join date : 2009-05-25
Location : Membakut- Kota Kinabalu

PostSubject: Re: Pernahkah kamu tarik ikan selunsong??   Sat Jun 20, 2009 4:46 pm

baguslah jika sahabat2 semua mempunyai cadangan yang menarik untuk bulan 11 ni...banyak port casting jalak (dalak) di KB tu..saya sendiri pun terasa ingin meluangkan masa untuk menjejak ikan jalak yang mega2 seperti yang di khabarkan oleh salah seorang sahabat saya di kb yang mengelarkan dirinya Hans..
Back to top Go down
http://gckk.forumotion.com
madik



Posts : 58
Join date : 2009-06-02
Age : 29
Location : kk-kb

PostSubject: Re: Pernahkah kamu tarik ikan selunsong??   Mon Jun 22, 2009 4:09 am

Sifu wrote:
baguslah jika sahabat2 semua mempunyai cadangan yang menarik untuk bulan 11 ni...banyak port casting jalak (dalak) di KB tu..saya sendiri pun terasa ingin meluangkan masa untuk menjejak ikan jalak yang mega2 seperti yang di khabarkan oleh salah seorang sahabat saya di kb yang mengelarkan dirinya Hans..
sifu...d kb area mana org slalu casting jalak?sya pernah tny makcik yg menjual ikan jalak d tamu ahad ,dia ckp dorg pancing dari sungai2 sekitar kg...tp mereka guna umpan ,klu kasting xpasti plak klu berhasil...klu ada port yg menarik tuk casting yg difu taw boleh la share2 ...hehehe..
Back to top Go down
Azlan



Posts : 4
Join date : 2009-06-20
Location : Brunei Darussalam

PostSubject: Re: Pernahkah kamu tarik ikan selunsong??   Tue Jun 23, 2009 1:02 pm

Ada khbr dari Kimanis yang ku dgr dsungai Mandahan durang menggunakan umpan ikan Sepat untuk mancing selunsong sama ungah dsana, masa kami disana kami nda da umpan sepat. Kalau kan cuba dsana try dulu lah. dBrunei memang bnyk spot selunsong ni terutama dDanau kbnykkan aku dan rakan2 menaikkan selunsong disanalah. Tadi pagi saja member kami trun ddanau 2 kali terlepas peluang menaikkan selunsong nda mau naik pasal tukang siut ndada selalunya kalau aku ada bedangan jua durang keujung sekali untuk menyiut bro Pisang tau tu mcmana keadaan ujung Danau terpaksa betiti lagi hehe.....malam ani kami trun bertiga ddanau lagi sampai pagi esuk tgu saja news dari kami..
Back to top Go down
http://selunsongteamanglerz.blogspot.com
Pakcik P
Administrator
Administrator


Posts : 87
Join date : 2009-05-25
Location : Membakut- Kota Kinabalu

PostSubject: Re: Pernahkah kamu tarik ikan selunsong??   Tue Jun 23, 2009 3:13 pm

Azlan wrote:
Ada khbr dari Kimanis yang ku dgr dsungai Mandahan durang menggunakan umpan ikan Sepat untuk mancing selunsong sama ungah dsana, masa kami disana kami nda da umpan sepat. Kalau kan cuba dsana try dulu lah. dBrunei memang bnyk spot selunsong ni terutama dDanau kbnykkan aku dan rakan2 menaikkan selunsong disanalah. Tadi pagi saja member kami trun ddanau 2 kali terlepas peluang menaikkan selunsong nda mau naik pasal tukang siut ndada selalunya kalau aku ada bedangan jua durang keujung sekali untuk menyiut bro Pisang tau tu mcmana keadaan ujung Danau terpaksa betiti lagi hehe.....malam ani kami trun bertiga ddanau lagi sampai pagi esuk tgu saja news dari kami..

wah bro..memukul lagi kamu disana ah..harapan lah lubuk sana tu..hujung tahun ni aku buat pasport tuk duduk di sana selama 5 tahun..kerja di sana bro..ah time tu dapat lah merasa duduk memukul ikan selunsong
Back to top Go down
http://gckk.forumotion.com
Sponsored content




PostSubject: Re: Pernahkah kamu tarik ikan selunsong??   

Back to top Go down
 
Pernahkah kamu tarik ikan selunsong??
Back to top 
Page 2 of 2Go to page : Previous  1, 2

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Gerbang Caster KK :: ZON LEPAK :: Santai Kopi-
Jump to: