Gerbang Caster KK
please login first if you already become member,if not please register first before you can access this forum.


Universal Members
 
HomePortalCalendarFAQSearchRegisterLog in
Selamat datang ke Gerbang Caster KK

Share | 
 

 Cerita tentang Port Memancing

Go down 
AuthorMessage
Pakcik P
Administrator
Administrator


Posts : 87
Join date : 2009-05-25
Location : Membakut- Kota Kinabalu

PostSubject: Cerita tentang Port Memancing   Mon May 25, 2009 3:36 pm

Ceritakan tentang tempat anda memancing di ruangan ini
Back to top Go down
http://gckk.forumotion.com
Junaidey
New Member
New Member


Posts : 3
Join date : 2009-05-27

PostSubject: Re: Cerita tentang Port Memancing   Wed May 27, 2009 2:53 pm

terlebih dahulu saya mengucapkan syabas atas kemunculan forum huntez anglers..smoga huntez angler lebih sucses pada masa2 akan dtg..bg sy port memancing paling best semestinya di laut la bro..klu di laut confirm banyak ikan..klu di siring2 pantai jarang2 bah ada ikan. Cool
Back to top Go down
Pakcik P
Administrator
Administrator


Posts : 87
Join date : 2009-05-25
Location : Membakut- Kota Kinabalu

PostSubject: Re: Cerita tentang Port Memancing   Wed May 27, 2009 2:59 pm

Terima kasih sy ucapkan kepada en junaidey kerana sudi mengenali kami dengan lebih dekat melalui forum seperti ini,inilah yang dikatakan semangat pemancing kita..ya,memang saya bersetuju dengan pendapat bro..laut lagi mencabar spesis ikan2nya..sukar mo diduga..teruskan berforum..keep it up..thanks..
Back to top Go down
http://gckk.forumotion.com
adan

avatar

Posts : 18
Join date : 2009-05-26
Age : 29
Location : perumahan kastam jln sepanggar

PostSubject: adan   Wed May 27, 2009 3:05 pm

trima kasih kpd new huntez kita...selamat datang kami ucapkan
kalau d dasar laut penggunaan rapala apa yg paling efektif ar..??? disini kita boleh kongsi pndapat tntang pengguaan rapa..kpd sepa2 kaki casting tuh..cuba masuk bahagia casting.
Back to top Go down
Siakap
New Member
New Member
avatar

Posts : 9
Join date : 2009-05-27

PostSubject: Re: Cerita tentang Port Memancing   Mon Jun 01, 2009 4:38 pm

stakat ni di navy spanggar sana pun buleh2 la..mana lagi best ah tmpat2 mancing sini area kk?? jambatan yayasan buring uda sana tu
Back to top Go down
BigFish

avatar

Posts : 6
Join date : 2009-05-27

PostSubject: Re: Cerita tentang Port Memancing   Mon Jun 01, 2009 4:53 pm

Siakap wrote:
stakat ni di navy spanggar sana pun buleh2 la..mana lagi best ah tmpat2 mancing sini area kk?? jambatan yayasan buring uda sana tu

navy sana tu kadang2 ja ada ikan..klu jambatan yayasan sana,macam bagus lagi dari navy sana..di jambatan tu ada musim tekena ada ikan selungsong masuk,puas owh menarik..
Back to top Go down
madik



Posts : 58
Join date : 2009-06-02
Age : 30
Location : kk-kb

PostSubject: Re: Cerita tentang Port Memancing   Tue Jun 02, 2009 1:48 pm

d yayasan sabah pny jambatan 2 klu jln lagi ke ujung ble dpt ikan 2 tp kicik la...tp siok menarik...kmi pegi sana pnh kc nail sembilang...tp kicik ja...
Back to top Go down
Pakcik P
Administrator
Administrator


Posts : 87
Join date : 2009-05-25
Location : Membakut- Kota Kinabalu

PostSubject: Re: Cerita tentang Port Memancing   Tue Jun 02, 2009 5:25 pm

madik wrote:
d yayasan sabah pny jambatan 2 klu jln lagi ke ujung ble dpt ikan 2 tp kicik la...tp siok menarik...kmi pegi sana pnh kc nail sembilang...tp kicik ja...

Memang tu bro..kadang2 tension juga kita memancing di tempat port yang memang sudah hampir pupus ikan dia tu..tu sebab bila layan ikan kecik menarik pun sudah terasa lapang dada pastu mesti mengharap spesis ikan lain yang saiz besar2 sikit makan umpan yang kita hidangkan...hehe..
Back to top Go down
http://gckk.forumotion.com
madik



Posts : 58
Join date : 2009-06-02
Age : 30
Location : kk-kb

PostSubject: Re: Cerita tentang Port Memancing   Wed Jun 03, 2009 2:07 am

itu la...klu dri pesisir ssh maw dpt ikan2 bsr...maw plok shot ja bru dpt...hahaha
Back to top Go down
Pakcik P
Administrator
Administrator


Posts : 87
Join date : 2009-05-25
Location : Membakut- Kota Kinabalu

PostSubject: Re: Cerita tentang Port Memancing   Wed Jun 03, 2009 3:11 pm

madik wrote:
itu la...klu dri pesisir ssh maw dpt ikan2 bsr...maw plok shot ja bru dpt...hahaha

gitu lah ceritanya...kata orang rezeki tu dimana2 jak,kalau ada,adalah tu...apa2 pun teruskan berjihat walau terik matahari membakar kulit,walau hujan stakat renyai2 mambasahi baju kita..
Back to top Go down
http://gckk.forumotion.com
Pro Fishing
New Member
New Member
avatar

Posts : 3
Join date : 2009-05-27

PostSubject: Re: Cerita tentang Port Memancing   Sun Jun 07, 2009 3:17 pm

jadi bila kita boleh buat gathering tuk memancing sama2 ni? pihak admin boleh aturkan ka tu? ala,kita ramai2 turun memancing smbil gathering di sana likas jak bha..amacam?
Back to top Go down
adan

avatar

Posts : 18
Join date : 2009-05-26
Age : 29
Location : perumahan kastam jln sepanggar

PostSubject: cerita tentang port mancing   Tue Jun 09, 2009 7:58 am

ya bro aku pun tefikir juga idea gitu bro aku sokong..ada lg 1 port d sbelah polis marin 2 boleh memancing sana,ganas2 juga lah ikan2 sana menarik..
Back to top Go down
madik



Posts : 58
Join date : 2009-06-02
Age : 30
Location : kk-kb

PostSubject: Re: Cerita tentang Port Memancing   Fri Jun 12, 2009 6:44 am

bgs jgk ada gathering 2....dmana port yg dkt polis marin 2 bro?
boleh msk ka sana?
Back to top Go down
hardlena



Posts : 35
Join date : 2009-06-04

PostSubject: Re: Cerita tentang Port Memancing   Sat Jun 13, 2009 5:27 pm

dulu penah try belakang bangunan suria yang tengah bina tu(sebelah polis marin tu la).. memang ganas tarikan dia kalau sudah kena.. pengalaman saya joran boleh lengkuk C tu.. tapi sayang putus sebab terlampau teruja bagi drag ketat sangat. Ikan ebek @ cermin bersaiz lebih kurang 5 kg juga yg saya dapat tu.. terlampau main siring sampai putus perambut kena batu
Back to top Go down
adan

avatar

Posts : 18
Join date : 2009-05-26
Age : 29
Location : perumahan kastam jln sepanggar

PostSubject: re:crita tentang port mancing   Sun Jun 14, 2009 4:20 pm

bro madik area 2 bukannya
masuk dalam tp d area luar..port 2
pertengahan antara balai polis marin dgn jabatan kastam...
btul jga kata bro hardlena ikan cermin nya pun bleh tahan juga...
Back to top Go down
Pakcik P
Administrator
Administrator


Posts : 87
Join date : 2009-05-25
Location : Membakut- Kota Kinabalu

PostSubject: Reply   Sun Jun 14, 2009 4:40 pm

Pro Fishing wrote:
jadi bila kita boleh buat gathering tuk memancing sama2 ni? pihak admin boleh aturkan ka tu? ala,kita ramai2 turun memancing smbil gathering di sana likas jak bha..amacam?

Thanks bro pro fishing,akan datang kita akan aturkan 1 gathering untuk suma yang berforum di sini..
Back to top Go down
http://gckk.forumotion.com
madik



Posts : 58
Join date : 2009-06-02
Age : 30
Location : kk-kb

PostSubject: Re: Cerita tentang Port Memancing   Mon Jun 15, 2009 2:48 am

owh...ingt mau masuk dalam area kastam 2 lg...klu sana pernah kmi try...klu mlm bnyk bot lalu 2..
Back to top Go down
adan

avatar

Posts : 18
Join date : 2009-05-26
Age : 29
Location : perumahan kastam jln sepanggar

PostSubject: re:cErita tentang port mancing   Mon Jun 15, 2009 2:44 pm

setahu saya bro sana tidak ada bot lalu-lalu sana kecuali kapal-kapal jabatan ja yang lalu sana....
Back to top Go down
madik



Posts : 58
Join date : 2009-06-02
Age : 30
Location : kk-kb

PostSubject: Re: Cerita tentang Port Memancing   Tue Jun 16, 2009 2:40 pm

salah port sdh kali sya ni taw...bkn yg dkt dgn wisma merdeka 2 ka?
Back to top Go down
Pakcik P
Administrator
Administrator


Posts : 87
Join date : 2009-05-25
Location : Membakut- Kota Kinabalu

PostSubject: Re: Cerita tentang Port Memancing   Tue Jun 16, 2009 3:59 pm

madik wrote:
salah port sdh kali sya ni taw...bkn yg dkt dgn wisma merdeka 2 ka?

bukan bro..bersebelahan dengan pelabuhan jeti marin sana pun kira best spot juga kadang2..kena ngam2 timing air tu baru mo pasang la..umpan yang di syorkan Basung ngan udang hidup..
Back to top Go down
http://gckk.forumotion.com
hardlena



Posts : 35
Join date : 2009-06-04

PostSubject: Re: Cerita tentang Port Memancing   Fri Jun 19, 2009 2:18 am

sekarang macam tidak boleh masuk sudah area tu sebab ada kerja2 pemasangan cerucuk.. kalau kawasan tu saya selalu test betul2 dekat perumahan setinggan pekerja2 kontrek yg bina bangunan suria tu.. kompom dapat ikan, cuma yg bersaiz mega tu kena nasib n keadaan air juga.. kalau terror memancing andapung, port tu memang best sebab selang beberapa minit mesti nampak sekawanan andapung ( macam spesis belanak juga ni ) berkejar kejaran.. besar2 lengan juga laa.. tapi tau2 ja la, ikan ni bukan makan udang idup.. tapi dengar kata org, ikan ni makan bubuk dan ada juga guna roti.. tapi mata kail kena guna saiz kecil saja..
Back to top Go down
belended

avatar

Posts : 55
Join date : 2009-06-12

PostSubject: Re: Cerita tentang Port Memancing   Fri Jun 19, 2009 4:06 am

hardlena wrote:
sekarang macam tidak boleh masuk sudah area tu sebab ada kerja2 pemasangan cerucuk.. kalau kawasan tu saya selalu test betul2 dekat perumahan setinggan pekerja2 kontrek yg bina bangunan suria tu.. kompom dapat ikan, cuma yg bersaiz mega tu kena nasib n keadaan air juga.. kalau terror memancing andapung, port tu memang best sebab selang beberapa minit mesti nampak sekawanan andapung ( macam spesis belanak juga ni ) berkejar kejaran.. besar2 lengan juga laa.. tapi tau2 ja la, ikan ni bukan makan udang idup.. tapi dengar kata org, ikan ni makan bubuk dan ada juga guna roti.. tapi mata kail kena guna saiz kecil saja..
betul tu bro... andapung juga makan pancing... umpan roti dan matakail udang saiz kecil... lepastu perlu guna pelampung... banyak artikel yg pernah sya baca pasal pancingan andapung ni... sya sendiri pernah try di Kawasan Esplanade Sidek Kudat tapi andapung buat bodoh saja... mau sebungkus roti sya tabur buat rasuah... atau cara sya yg salah sebab bertindak melalui pembacaan saja... dan satu lagi yg pelik hasil dari pembacaan sya... andapung cuma makan roti gardenia... hahahahaha...
Back to top Go down
Pakcik P
Administrator
Administrator


Posts : 87
Join date : 2009-05-25
Location : Membakut- Kota Kinabalu

PostSubject: Re: Cerita tentang Port Memancing   Sat Jun 20, 2009 4:42 pm

tentang memancing spesis ikan bergelar andapung ni memang seronok,kebiasaanya andapung ni masuk kesungai bila tiba musim bubuk (udang Baring)..klu bubuk ni sudah ada..macam2 ikan pun kita boleh naikan..kecuali ikan mega2 macam ikan siakap a.k.a Selunsong tu la...biasanya saya akan memancing spesis ini di kampung halaman saya sendiri dengan set kail yang sedia ada di jual di mana2 kedai pancing..umpan kebiasaanya ialah bubuk..kiranya umpan paling killer la tuk spesis ikan ni.
Back to top Go down
http://gckk.forumotion.com
Pakcik P
Administrator
Administrator


Posts : 87
Join date : 2009-05-25
Location : Membakut- Kota Kinabalu

PostSubject: Jeti tanjung aru Pots   Thu Jun 25, 2009 11:28 am









Disinilah bermulanya era titik pertemuan saya dan crew huntez dengan bro azlan kita dari brunei darussalam (Jeti Tanjung Aru) salah satu lokasi terpencil di perkampungan tanjung aru..kiranya salah satu pots la juga tu lepak2 sambil memancing.
Back to top Go down
http://gckk.forumotion.com
AbuNawas

avatar

Posts : 2
Join date : 2010-02-18

PostSubject: Re: Cerita tentang Port Memancing   Thu Feb 18, 2010 12:47 pm

Bah Bro2 skalian..salam pancing buat semua....nie ada mau tnya baa..ada sepa2 pernah try kaa pancing di area papar...kg kuala kaa....mau jua try di sana nie..pasal nampak di google earth saja...ada info bleh kongsi2 kaa..
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Cerita tentang Port Memancing   

Back to top Go down
 
Cerita tentang Port Memancing
Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» SA Athletic Clubs Port Adelaide & Elizabeth in danger of losing ASA affiliation
» Port Adelaide Gift Carnival RESULTS - 14th Oct 2012 (FULL Results Now Posted)
» Port dinorwic Morgan James III saturday 12th july
» Port Augusta Pony Club - NEW WEBSITE!
» Any info on Port Pirie area for Gold detecting?

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Gerbang Caster KK :: ZON LEPAK :: Santai Kopi-
Jump to: