Gerbang Caster KK
please login first if you already become member,if not please register first before you can access this forum.


Universal Members
 
HomePortalCalendarFAQSearchRegisterLog in
Selamat datang ke Gerbang Caster KK

Share
 

 Pernahkah kamu tarik ikan selunsong??

Go down 
Go to page : 1, 2  Next
AuthorMessage
Siakap
New Member
New Member
Siakap

Posts : 9
Join date : 2009-05-27

Pernahkah kamu tarik ikan selunsong?? Empty
PostSubject: Pernahkah kamu tarik ikan selunsong??   Pernahkah kamu tarik ikan selunsong?? EmptyWed May 27, 2009 2:54 pm

bah sepa2 yang ada tips2 untuk memancing ikan selunsong tu bgtau la sia..sia mo belajar bah mo pancing ikan selunsong
Back to top Go down
adan

adan

Posts : 18
Join date : 2009-05-26
Age : 30
Location : perumahan kastam jln sepanggar

Pernahkah kamu tarik ikan selunsong?? Empty
PostSubject: adan...   Pernahkah kamu tarik ikan selunsong?? EmptyThu May 28, 2009 4:33 pm

tarik 2 pena lah tp telepas gara2 tangsi putus..
kt kna tgk juga apa umpan yg d pakai,
cra kita mengikat.


Last edited by adan on Thu May 28, 2009 4:38 pm; edited 1 time in total
Back to top Go down
Ashx



Posts : 1
Join date : 2009-05-27
Age : 28

Pernahkah kamu tarik ikan selunsong?? Empty
PostSubject: ashx   Pernahkah kamu tarik ikan selunsong?? EmptyThu May 28, 2009 4:36 pm

Tips2 untuk pancing ikan selungsong? nanti kami cuba dapatkan memalui sahabat kita daripada selungsong angler's..harap besabar bro..
Back to top Go down
Siakap
New Member
New Member
Siakap

Posts : 9
Join date : 2009-05-27

Pernahkah kamu tarik ikan selunsong?? Empty
PostSubject: Re: Pernahkah kamu tarik ikan selunsong??   Pernahkah kamu tarik ikan selunsong?? EmptyThu May 28, 2009 8:56 pm

Tq bro..tips dengan cara2 dialah penting,teringin juga aku mo naikan ikan pemes ni
Back to top Go down
adan

adan

Posts : 18
Join date : 2009-05-26
Age : 30
Location : perumahan kastam jln sepanggar

Pernahkah kamu tarik ikan selunsong?? Empty
PostSubject: adan   Pernahkah kamu tarik ikan selunsong?? EmptyMon Jun 01, 2009 4:01 pm

siakap d mna ada lg port slunsong yg ada kau dgr???
Back to top Go down
Siakap
New Member
New Member
Siakap

Posts : 9
Join date : 2009-05-27

Pernahkah kamu tarik ikan selunsong?? Empty
PostSubject: Re: Pernahkah kamu tarik ikan selunsong??   Pernahkah kamu tarik ikan selunsong?? EmptyMon Jun 01, 2009 4:39 pm

adan wrote:
siakap d mna ada lg port slunsong yg ada kau dgr???

aku kurang pasti la bro,itulah aku cuba try tanya kamu..manatau kamu tau port2 slungsung.
Back to top Go down
madik



Posts : 58
Join date : 2009-06-02
Age : 31
Location : kk-kb

Pernahkah kamu tarik ikan selunsong?? Empty
PostSubject: Re: Pernahkah kamu tarik ikan selunsong??   Pernahkah kamu tarik ikan selunsong?? EmptyWed Jun 03, 2009 2:11 am

ada kwn gtaw d papar ada satu port klu nasib baik ble naik selunsung...tp ndak pasti tmptnya dmana...
Back to top Go down
Siakap
New Member
New Member
Siakap

Posts : 9
Join date : 2009-05-27

Pernahkah kamu tarik ikan selunsong?? Empty
PostSubject: Re: Pernahkah kamu tarik ikan selunsong??   Pernahkah kamu tarik ikan selunsong?? EmptyThu Jun 04, 2009 1:51 am

madik wrote:
ada kwn gtaw d papar ada satu port klu nasib baik ble naik selunsung...tp ndak pasti tmptnya dmana...

Boleh tulung tanya ka bro? memang gian aku mo cari port selungsong di sabah ni..
Back to top Go down
madik



Posts : 58
Join date : 2009-06-02
Age : 31
Location : kk-kb

Pernahkah kamu tarik ikan selunsong?? Empty
PostSubject: Re: Pernahkah kamu tarik ikan selunsong??   Pernahkah kamu tarik ikan selunsong?? EmptyThu Jun 04, 2009 4:30 am

nnt sya usahakn .....hehehe...klu ada dpt info ble la kita p try sma2 port 2.... Very Happy
Back to top Go down
fadz
Administrator
Administrator
fadz

Posts : 5
Join date : 2009-05-26
Age : 33
Location : kk...mac g d malaysia lah.....hahahaha

Pernahkah kamu tarik ikan selunsong?? Empty
PostSubject: Re: Pernahkah kamu tarik ikan selunsong??   Pernahkah kamu tarik ikan selunsong?? EmptySat Jun 06, 2009 6:15 am

siakap ada satu port baru2 ini tlah kami jelajah......
port tu terletak d kb di kg kuala abai.........
cuba2 lah kamu test di dsana.......
bro siakap aku rasa tempat mancing d papar tu mungkin.....
di kampung bundusan tu kan..
kami sudah jelajah itu tempat tu arie.......


Last edited by fadz on Wed Jun 10, 2009 3:51 pm; edited 1 time in total
Back to top Go down
Junaidey
New Member
New Member


Posts : 3
Join date : 2009-05-27

Pernahkah kamu tarik ikan selunsong?? Empty
PostSubject: Re: Pernahkah kamu tarik ikan selunsong??   Pernahkah kamu tarik ikan selunsong?? EmptySun Jun 07, 2009 3:04 pm

aku dengar kota belud musim selunsung sana..betul ka???
Back to top Go down
Siakap
New Member
New Member
Siakap

Posts : 9
Join date : 2009-05-27

Pernahkah kamu tarik ikan selunsong?? Empty
PostSubject: Re: Pernahkah kamu tarik ikan selunsong??   Pernahkah kamu tarik ikan selunsong?? EmptySun Jun 07, 2009 3:12 pm

madik wrote:
nnt sya usahakn .....hehehe...klu ada dpt info ble la kita p try sma2 port 2.... Very Happy

Thanks bro,mudah2an ngam timing kita tyme tu..memang mengidam betul aku bro mau menarik selunsung..
Back to top Go down
adan

adan

Posts : 18
Join date : 2009-05-26
Age : 30
Location : perumahan kastam jln sepanggar

Pernahkah kamu tarik ikan selunsong?? Empty
PostSubject: re: pernah kah kmu tarik slunsung   Pernahkah kamu tarik ikan selunsong?? EmptyTue Jun 09, 2009 8:32 am

bro skrg nie d kb 2 musim slunsung sma ikan gelama.kmi ari 2 jelajah area kuala abai baru2 nie sma yg lain ada org mancing sana dapat slunsong besar lg 2 smpai perahu pun tetarik bah..
Back to top Go down
Pisang
Administrator
Administrator
Pisang

Posts : 5
Join date : 2009-05-25
Age : 32
Location : Kota Kinabalu

Pernahkah kamu tarik ikan selunsong?? Empty
PostSubject: Re: Pernahkah kamu tarik ikan selunsong??   Pernahkah kamu tarik ikan selunsong?? EmptyTue Jun 09, 2009 4:48 pm

adan wrote:
bro skrg nie d kb 2 musim slunsung sma ikan gelama.kmi ari 2 jelajah area kuala abai baru2 nie sma yg lain ada org mancing sana dapat slunsong besar lg 2 smpai perahu pun tetarik bah..

betul kata bro adan,memang skrang musim ikan selungsong di kuala abai (Sungai Lagu),if mo merasa..kita atur trip bha..hehe

_________________
Huntez Angler's Crew
Back to top Go down
http://www.huntez.blogspot.com
Siakap
New Member
New Member
Siakap

Posts : 9
Join date : 2009-05-27

Pernahkah kamu tarik ikan selunsong?? Empty
PostSubject: Re: Pernahkah kamu tarik ikan selunsong??   Pernahkah kamu tarik ikan selunsong?? EmptyTue Jun 09, 2009 4:52 pm

Pisang wrote:
adan wrote:
bro skrg nie d kb 2 musim slunsung sma ikan gelama.kmi ari 2 jelajah area kuala abai baru2 nie sma yg lain ada org mancing sana dapat slunsong besar lg 2 smpai perahu pun tetarik bah..

betul kata bro adan,memang skrang musim ikan selungsong di kuala abai (Sungai Lagu),if mo merasa..kita atur trip bha..hehe

Betul bha bro?? bah jadi bila mo atur ni?? kasi atur trip la,tapi mo jugak kena ama masa la bro..
Back to top Go down
fadz
Administrator
Administrator
fadz

Posts : 5
Join date : 2009-05-26
Age : 33
Location : kk...mac g d malaysia lah.....hahahaha

Pernahkah kamu tarik ikan selunsong?? Empty
PostSubject: Re: Pernahkah kamu tarik ikan selunsong??   Pernahkah kamu tarik ikan selunsong?? EmptyWed Jun 10, 2009 4:09 pm

bro siakap bah atur lah bila masa2 ada free.......
nti boleh kita p mancing sama2.........
apa2 hal contact jak para crew2 huntez.......
hehehe.........
Back to top Go down
adan

adan

Posts : 18
Join date : 2009-05-26
Age : 30
Location : perumahan kastam jln sepanggar

Pernahkah kamu tarik ikan selunsong?? Empty
PostSubject: re:pernah ka kmu tarik ikan slunsong   Pernahkah kamu tarik ikan selunsong?? EmptyThu Jun 11, 2009 1:10 pm

iya bro siakap nie btul2 depan
kmi bot 2 kena tarik.aku rasa
ngam kt buwat trip p sana pada hujung minggu gitu time2 cuti ka... amacam..
Back to top Go down
madik



Posts : 58
Join date : 2009-06-02
Age : 31
Location : kk-kb

Pernahkah kamu tarik ikan selunsong?? Empty
PostSubject: Re: Pernahkah kamu tarik ikan selunsong??   Pernahkah kamu tarik ikan selunsong?? EmptyFri Jun 12, 2009 6:53 am

bha klu ada trip pg kb 2 sound2 ja...sya mang dkb jgk...klu ada gerakan sound2 ja...hahah....lma sdh xpg mancing ni...huhuh
Back to top Go down
Pakcik P
Administrator
Administrator


Posts : 87
Join date : 2009-05-25
Location : Membakut- Kota Kinabalu

Pernahkah kamu tarik ikan selunsong?? Empty
PostSubject: Re: Pernahkah kamu tarik ikan selunsong??   Pernahkah kamu tarik ikan selunsong?? EmptySun Jun 14, 2009 4:47 pm

Bagus juga idea bro siakap ni..so bila ada masa yang sesuai dengan keadaan dan faktor cuaca yang baik,kita akan aturkan trip ke Kuala Abai (sungai Lagu).
Back to top Go down
http://gckk.forumotion.com
madik



Posts : 58
Join date : 2009-06-02
Age : 31
Location : kk-kb

Pernahkah kamu tarik ikan selunsong?? Empty
PostSubject: Re: Pernahkah kamu tarik ikan selunsong??   Pernahkah kamu tarik ikan selunsong?? EmptyTue Jun 16, 2009 2:46 pm

Sifu wrote:
Bagus juga idea bro siakap ni..so bila ada masa yang sesuai dengan keadaan dan faktor cuaca yang baik,kita akan aturkan trip ke Kuala Abai (sungai Lagu).

bah sifu klu ada trip jgn lupa ajak sya ar...klu p kb lg sya mau ikut...slalu baca d blog 2 tgk mmg ada potensi port 2....mau p try tp xda geng plak....huhuh
Back to top Go down
Pakcik P
Administrator
Administrator


Posts : 87
Join date : 2009-05-25
Location : Membakut- Kota Kinabalu

Pernahkah kamu tarik ikan selunsong?? Empty
PostSubject: Re: Pernahkah kamu tarik ikan selunsong??   Pernahkah kamu tarik ikan selunsong?? EmptyTue Jun 16, 2009 4:02 pm

bah sifu klu ada trip jgn lupa ajak sya ar...klu p kb lg sya mau ikut...slalu baca d blog 2 tgk mmg ada potensi port 2....mau p try tp xda geng plak....huhuh[/quote]

insyallah bro madik,saya akan informkan trip tour kita klu teda arah melintang..kita boleh juga menjemput saudara2 kita dari sioloon club untuk turut serta dalam aktiviti ini nanti kerana mengikut agenda tahun ni kita akan adakan pertandingan memancing untuk peserta2 club sioloon.kita juga alu-alukan kepada mereka2 yang berminat untuk berforum di sini.
Back to top Go down
http://gckk.forumotion.com
madik



Posts : 58
Join date : 2009-06-02
Age : 31
Location : kk-kb

Pernahkah kamu tarik ikan selunsong?? Empty
PostSubject: Re: Pernahkah kamu tarik ikan selunsong??   Pernahkah kamu tarik ikan selunsong?? EmptyWed Jun 17, 2009 4:24 am

Sifu wrote:
bah sifu klu ada trip jgn lupa ajak sya ar...klu p kb lg sya mau ikut...slalu baca d blog 2 tgk mmg ada potensi port 2....mau p try tp xda geng plak....huhuh

insyallah bro madik,saya akan informkan trip tour kita klu teda arah melintang..kita boleh juga menjemput saudara2 kita dari sioloon club untuk turut serta dalam aktiviti ini nanti kerana mengikut agenda tahun ni kita akan adakan pertandingan memancing untuk peserta2 club sioloon.kita juga alu-alukan kepada mereka2 yang berminat untuk berforum di sini.
[/quote]

bgs jgk idea sifu,dapat jgk kita mengeratkan lg hubungan silaturahim antara 2 komuniti ni...boleh konvoi ramai2 sambil p mancing... Very Happy
Back to top Go down
Pakcik P
Administrator
Administrator


Posts : 87
Join date : 2009-05-25
Location : Membakut- Kota Kinabalu

Pernahkah kamu tarik ikan selunsong?? Empty
PostSubject: Re: Pernahkah kamu tarik ikan selunsong??   Pernahkah kamu tarik ikan selunsong?? EmptyThu Jun 18, 2009 4:58 pm

gitu la bro madik,asalnya kita ni serumpun 1 club automotif..jadi sama2lah kita menjayakan 2 komunity ni untuk tanah air kita
Back to top Go down
http://gckk.forumotion.com
hardlena



Posts : 35
Join date : 2009-06-04

Pernahkah kamu tarik ikan selunsong?? Empty
PostSubject: Re: Pernahkah kamu tarik ikan selunsong??   Pernahkah kamu tarik ikan selunsong?? EmptyFri Jun 19, 2009 2:21 am

siakap ni salah satu ikan idaman ni.. memang aku pun teringin juga ada lesen siakap..inda tau laa bila tu
Back to top Go down
madik



Posts : 58
Join date : 2009-06-02
Age : 31
Location : kk-kb

Pernahkah kamu tarik ikan selunsong?? Empty
PostSubject: Re: Pernahkah kamu tarik ikan selunsong??   Pernahkah kamu tarik ikan selunsong?? EmptyFri Jun 19, 2009 5:39 am

Sifu wrote:
gitu la bro madik,asalnya kita ni serumpun 1 club automotif..jadi sama2lah kita menjayakan 2 komunity ni untuk tanah air kita

A,AH..btul 2 sifu...sma2 minat kn...huhuh
Back to top Go down
Sponsored content




Pernahkah kamu tarik ikan selunsong?? Empty
PostSubject: Re: Pernahkah kamu tarik ikan selunsong??   Pernahkah kamu tarik ikan selunsong?? Empty

Back to top Go down
 
Pernahkah kamu tarik ikan selunsong??
Back to top 
Page 1 of 2Go to page : 1, 2  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Gerbang Caster KK :: ZON LEPAK :: Santai Kopi-
Jump to: